پروژه کنترل کیفیت آماری SPC، مطالعه در مورد کیفیت یکی از محصولات کارخانه لبنیات مشهد

تعریف کیفیت
یک محصول باید بتواند نیاز های کسانی که از آن استفاده می کنند را براورده کند . کیفیت را می توان شایستگی جهت استفاده و تطابق با نیاز های مشتری و برآورده کردن نیازهای امروز و فردای مشتری تعریف نمود.
رقابت در دنياي امروز ، به گونه اي است كه سازمان ها "کيفيت" را به عنوان شرط لازم کالاها و خدمات خود می دانند.به طوری که سازمانهايی که توليدات آنها ، دارای کيفيت مطلوب نباشد ، نمی توانند به حيات خود در بازار رقابتی ، ادامه دهند
هدف از کنترل کیفیت
* هدف اصلي يك سيستم كنترل فرآيند ، اتخاذ تصميمات مقرون به صرفه جهت انجام اقدامـات تاثير گذار بر فرآيند مي باشد .
* كنترل فرآيند نشان ميدهد كه كجاي فرآيند نيازمند انجام كنتـــــــرل هاي دقيق تـــــــر ميباشد و كجاهاي فرآيند انجام كنترل كمتر مجاز است. ( پيشگيـــــــري از بروز حالت هاي خـــــــــارج از كنترل )
* فرآيندي تحت كنترل آماري ناميده مي شود كه نوسانات موجود در فرآيـــــند صرفـا“ از نوع نوسانات عام باشد .
* فرآيندي كه تحت كنترل آماري مي باشد لزوما“ مشخصه هاي فني را ارضاء نمي كند.
* فرآيند توانا فرآيندي است كه قابليت ارضاء مشخصه هاي فني را داشته باشد .
روش حل مسئله :
- 1شناخت مشكلات موجود
2- اولويت بندي جهت رفع مشكل (ايجاد بهبود) وانتخاب پروژه بهبود
3- شناخت دقيق وضعيت موجود در رابطه با پروژه حل مسئله / بهبود
4- تحليل وضعيت فعلي:
- حدس زدن علل بروز مشكل
- مشخص كردن و تصديق علتهاي ريشهاي
5- اقدام اصلاحي و ايجاد بهبود يا رفع مشكل
6- حفظ و كنترل وضعيت بهبود يافته
این پروژه با انتخاب یکی از محصولات کارخانه لبنی در مشهد و سپس انجام آزمایش و بدست آوردن داده ها، تحلیلهای خود را بر روی کیفیت محصول مورد نظر تشریح میکند. در این پروژه انواع نمودارهای کنترل کیفیت نظیر Xbar و نمودارهای R ، نمودارهای MAR و... رسم و تحلیل میگردد.
فرمت پروژه: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 45